Australske generaler advarer om kommende krig med Kina

Bilde fra President Xi Jinpings nyttårstale. Skjermdump fra Youtube.

I et intervju med Sydney Morning Herals, skal General Findlay ha sagt at Australia allerede er i en “gråsone” krig med Kina, og at landet må være forberedt på at konflikten fort kan utvikle seg til å bli en ordentlig krig. 

“Hvem tror dere er den største regionale trusselen?” skal general Findly ha spurt sine offiserer og tropper, før han selv besvarte spørsmålet med ett ord: “Kina!”. 

Avsløringene i den Australske morgenavisen kommer i kjølevannet av at både USA og EU nå i større grad har utpekt Kina som den største trusselen for stabilitet i verden, og samtidig med opplysninger om at president Xi Jinping fortsetter å styrke sin egen posisjon som landets sterke leder, og har nå ifølge rapporter adoptert tittelen “styrmann” som er en tittel som ikke er vært benyttet siden Mao Zedongs tid. 

Ifølge uttalelser fra amerikanske etterretningskilder mener man Xi’s nye styrkede posisjon vil kunne drive frem en et sterkere ønske om å styrke landets militære styrker i de kommende årene, og at målet vil være å forbigå land som USA og EUs militære kapasitet. 

Hvorfor rapporteres det ikke om denne utviklingen i Norsk presse? 

Mens man nå ser stadig flere rapporter og nyhetsartikler i pressen verden over, om den nye utviklingen i Kina, og endringen av den kinesiske maktstrukturen, ser man lite til ingenting om dette i Norske medier. 

Det ser heller ikke ut som om norske politikere er særlig bekymret over utviklingen i Kina, og det kan virke som om norske politikere fremdeles er redde for hva kinesiske myndigheter kan pålegge norsk industri av straff om de skulle komme med kritikk av det kinesiske kommunist regimet. 

Norske journalister ser imidlertid også ut til å helt ha mistet evnen og viljen til å faktisk rapportere ekte nyheter, og virker tilfreds med å skrive om kjendiser, fotball og andre uviktige ting som kun er med på å fordumme den generelle norske nyhets konsumenten. 

Angmar påtar seg opplysnings ansvaret 

Av denne grunn er det jeg her på Angmar skriver om enkelte nyhetssaker som jeg føler det er viktig å dele med folk flest, og som jeg mener det vil være viktig at folk har kjennskap til, særlig nå som vi nærmer oss et nytt stortingsvalg. 

Man kan jo for eksempel spørre seg hvorfor Norges forhold til Kina ikke er del av valgkampen, og hvorfor vi ikke vet særlig mye om hvordan de ulike politiske partiene mener Norges forhold til land som Kina bør håndteres. 

Nå skal det påpekes at informasjonen vi nå får om Kina kommer fra ulike militære etterretningskilder fra Kinas rivaler, og man må derfor være åpne for at disse kan være noe overdrevet og uriktige, men at informasjonen likevel bør tilgjengeliggjøres for det Norske folk. 

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar