Bill og Melinda Gates skiller seg etter 27 års ekteskap

Bill og Melinda Gates

Meldingen om den kommende skilsmissen var det Bill Gates som selv annonserte på meldingstjenesten Twitter mandag 3 ettermiddag norsk tid .

Bill Gates som egentlig heter William Henry Gates III ble født i Seattle, Washington i 1955, og har frem til nå vært gift med Melinda Ann Gates. 

Bill Gates er kanskje mest kjent for å være grunnleggeren av teknologiselskapet Microsoft, men har siden han forlot selskapet fullstendig i 2020 blitt mer kjent for sitt forsøk på å utrydde polio i Afrika ved å finansiere flere vaksinasjonsprogram på det afrikanske kontinentet. 

Gates har flere ganger blitt kritisert av ulike miljøer for sitt engasjement og finansiering av vaksinasjonsprogrammer rundt om i verden, og da særlig for et vaksinasjonsprogram Gates ekteparet støttet og finansierte i perioden 2000-2017 i India, der indiske leger poliovaksinen Gates paret finansierte permanent paralyserte ca 490 000 indiske barn. 

Bill Gates har også vært en sterk pådriver for at myndighetene må kreve at folk vaksinerer seg nå under den pågående covid-19 pandemien, noe som gitt Gates parets historie har ført til at mange nå vegrer seg fra å la seg vaksinere. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar