Fremmedlegemer funnet i Moderna vaksiner

Video fra Reuters om saken.

Fremmede stoffer ble funnet en etter en i noen av Modernas nye korona virusvaksiner, og departementet for helse, arbeid og velferd bestemte seg for å avstå fra bruk av Modernas vaksiner. Det totale antallet vaksiner som påvirkes av avgjørelsen er 1,6 millioner doser, selv om det foreløpig ikke er rapportert om noen helsefarer så langt.

I følge helse-, arbeids- og velferdsdepartementet har totalt 39 ubrukte doser siden 16. denne måneden vist seg å ha inneholdt fremmede stoffer ved 8 av moderna vaksinasjonsstedene i prefekturene Tokyo, Saitama, Ibaraki, Aichi og Gifu.

Takeda Pharmaceutical Company Limited, som håndterer distribusjon av vaksinen i Japan, har bedt Moderna om å undersøke saken, men det har på det nåværende tidspunktet ikke enda vært mulig å identifisere hva de fremmede stoffene kan være.

Helse-, arbeids- og velferdsdepartementet mottok en rapport fra Takeda Pharmaceutical Company Limited den 25. og bestemte seg for å stoppe bruken av vaksinen.

Ifølge Helse-, arbeids- og velferdsdepartementet har det ikke vært rapportert om helsefarer så langt, men de sier videre at om du allerede er vaksinert og har abnormiteter i din fysiske tilstand, bør du kontakte legen din.

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar