Har du hørt om Mastodon City?

Mastodon City er en norskdrevet Mastodon server.

Det er ikke så mange som interesserer seg like mye for teknologi eller hvilke mulige konkurrenter som finnes der ute når det kommer til sosiale medier, og det er derfor jeg her ønsker å informere alle sammen om nettstedet Mastodon City som er en sosial medieplattform som følger norsk lovgivning. 

Mastodon City er en hybrid mellom twitter og facebook, og kjøres på den åpne programkoden mastodon som alle kan benytte seg av til å sette opp sin egen sosiale media server. Siden mastodon er et åpent desentralisert nettverk av servere som driftes av ulike folk verden over kan du som bruker velge hvilken server som passer for deg ut fra de reglene som server administratoren har satt opp for sin server. 

Mastodon City er bare en av tusenvis av servere som du kan bli med på, og om du registrerer deg på Mastodon City, mens din nabo registrerer seg på Mastodon.online så vil dere begge kunne kommunisere med hverandre som om dere befant dere på samme serveren. 

Så hvorfor ha flere servere spør du da? 

Svaret er at ved å ha flere servere så kan man for det første sikre at myndighetene ikke like lett kan ta ned nettverket som det de eksempelvis kan gjøre med twitter, og for det andre så vil du som sagt kunne se på hvilke regler som gjelder for den enkelte serveren, og velge den som best passer deg. 

På Mastodon City har man valgt å si at ytringsfriheten er viktig, og at så lenge du ikke bryter norsk lovgivning eller kommer med en eller annen kommentar som også ifølge dagens tolkning av ytringsfriheten ville være ulovlig så vil du ikke bli verken straffet eller sensurert på annen måte. 

Selvfølgelig ønskes det ikke at man skal få en haug av nettroll inn på siden som kun har til hensikt å ødelegge for alle andre, så det vil til en viss grad bli reagert om folk kun poster særdeles krenkende materiale eller utelukkende kommer med meldinger som er ment å sette siden i ett dårlig lys. 

Så hvorfor bli med om ingen jeg kjenner er der? 

Det er et godt spørsmål, og svaret er at jo flere som blir med nå jo flere vil ha grunn til å bli med siden. Du kan jo spørre deg om hvorfor du ble med på facebook eller twitter før alle dine venner og bekjente gjorde det, og om du mener det er viktig å støtte en plattform som ønsker å ivareta dine og det norske folks rett til å uttrykke seg fritt? 

Min personlige mening er at om man virkelig bryr seg om ytringsfriheten og demokratiet så er det nettopp plattformer som Mastodon som er fremtiden, og at den eneste måten for noen å “spytte” den globale eliten midt i øyet på, er ved å registrere seg og bruke de alternative sidene som finnes der ute. 

Du kan bli med på Mastodon City ved å klikke på lenken under.

Skribent: Aage

Skriver litt om alt mulig slik jeg ser det.

Legg igjen en kommentar