Hat er kun en følelse, og verbet å hate er kun en måte å uttrykke denne følelsen på

Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne(MDG) sier hun er utsatt for massivt hat.

De siste dagene har jeg kunnet lese i flere av landets avsier at lederen for Miljøpartiet De Grønne (MDG) Lan Marie Berg skal ha blitt hetset på en Facebook gruppe kalt “Vi som hater MDG”, og at politiet nå skal etterforske dette HATET mot partilederen. 

Det skal videre være særlig Lan’s uttalelser og støtte til Palestina i den pågående Midøsten konflikten som virkelig fikk begeret til å renne over for enkelte, og det skal ha blitt publisert innlegg i gruppen som ifølge den politisk korrekte pressen skal ha vært både rasistiske, krenkende og hatefulle. 

Problemet slik jeg ser det med alle disse artiklene man nå kan lese i landets mange venstrevridde aviser, er at man ikke i noen av disse avisene kan vise til skjermdumper fra gruppen hvor det oppfordres til vold eller annen kriminell aktivitet, og man får heller ikke servert skjermdumper med klare rasistiske kommentarer, og spørsmålet jeg da stiller meg er hvorfor ser vi ikke dette? 

Kan det hende slike kommentarer ikke finnes eller at de blir slettet av de som administrerer Facebook siden, eller kan det hende at den venstreekstreme redaktøren i Filter Nyheter som først satte fokuset på den angivelige rasismen mot Lan lyver? 

Hva som er sant her er det vanskelig å si, men så lenge man ikke har konkrete eksempler med skjermdumper eller man kan vise til videoopptak med klare oppfordringer til vold eller rasisme mot Lan Marie Berg så mener jeg dette mer ligner en ren propaganda sak som er ment å skape medfølelse og støtte for Lan og  Miljøpartiet De Grønne. 

Jeg mener også at dette med at man ikke skal kunne si man HATER noen eller noe, og at man ikke skal kunne gi uttrykk for ens følelser blir helt latterlig, og at det til og med kan være skadelig for både enkelt individet og samfunnet. 

Det er nemlig slik at det er veldig mange ting jeg kan si jeg HATER, og det finnes både dyr og mennesker som jeg har så sterke negative følelser for at jeg om du spurte meg ville ha uttrykket meg med å si jeg hater dem. 

La oss ta eksempelet med Lan Marie Berg, så vil jeg hevde at å si man hater henne som person om man ikke har noen personlig kjennskap til henne er latterlig, men like fult ikke ulovlig ettersom det å hate noen kun er en måte å uttrykke ens sterke negative følelser på en ikke voldelig måte. 

Man kan for eksempel si at, om man var en ordentlig tilhenger av Lan og hennes politikk faktisk kunne være en større fare for henne og hennes familie selv om man sa man elsket henne. Det er nemlig slik at selv om man sier man elsker noen så er det ingen garanti for at man ikke kan skade personen, og det finnes nok av eksempler på at folk som har hat sterke positive følelser for andre har utøvd ekstrem vold mot dem de hevder å elske. 

Så om jeg sier jeg HATER Lan Marie Berg, eller at jeg HATER Erna Solberg så betyr det ikke at jeg automatisk mener de bør skytes eller at jeg ønsker å skade dem, men det er snarere en måte å uttrykke min sterke misnøye mot dem og dems politikk på ved hjelp av ord. 

Å forby folk å uttrykke sine følelser ved hjelp av ord vil ikke automatisk bety at disse følelsene forsvinner, men kan tvert imot føre til at folk bærer på disse følelsene uten å få utløp for dem, og dermed til slutt velger å handle ut fra følelsene fremfor å uttrykke seg. 

Når det er sagt så vil jeg si for meg personlig er det når folk ikke har noen følelser den ene eller andre veien problemene virkelig oppstår, og at likegyldighet nesten er farligere en hat og kjærlighet da likegyldighet betyr at man ikke ser en person som en person, og derfor ikke vil kunne føle noe empati med personen om han/hun skulle komme til skade. 

Likegyldigheten vil dermed gjøre at man enklere vil kunne handle på impuls, og ikke vil ha noe særlig problem med å skade noen da man verken vil føle empati med offeret eller med offerets familie og venner. Man trenger til og med ikke engang selv å mene det man gjorde var verken rett eller galt, og man trenger dermed ikke forsvare ens handlinger ovenfor seg selv slik man ofte må om man faktisk føler noe for offeret. 

For meg blir derfor dette med å snakke om hatprat og hatefulle kommentarer bare helt latterlig, og jeg vil hevde det er de som IKKE sitter på Facebook og får utløp for sine følelser gjennom hissige stygge kommenterer som virkelig er de man skal være redd. 

Så til slutt, når alt kommer til alt så vil jeg jo hevde det er latterlig når voksne mennesker sitter og skriver stygge ting om en ung kvinnes utseende eller kommer med negative kommentarer om hennes familie, men selv om dette er aldri så tåpelig så mener jeg det ikke er eller bør være ulovlig. 

Du velger jo selv hva du vil lese eller lytte til, og det er bare å heve seg over det. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar