Hold idretten fri for politikk!

Nå skal fotballen i England drive politikk.

I dagens aviser kunne jeg lese hvordan engelske fotball lag nå skal “boikotte” sosiale medier da man mener det er for mye såkalte “hatefulle” meldinger der, og man ønsker å vise motstand mot rasisme. 

Dette er i og for seg greit nok for min del, men har man ikke hele tiden hevdet at man ønsker å holde idretten fri for politikk, og at det er nettopp av den grunn at man lar land som helt klart bryter menneskerettighetene får delta i ulike idrettsarrangement? 

Vel, det ser nå ut som om dette argumentet ikke lengre skal gjelde så lenge det politiske budskapet man ønsker å fremme gjennom idretten er i tråd med venstresidens politiske agenda, og den globale politiske elitens ønske om å se de vestlige demokratienes fall. 

Når fotballspillere nå skal ut på sosiale medier å drive en politisk propaganda kampanje for det politisk korrekte verdensbildet, og risikerer straff om de ikke gjør det, og klubbene skal boikotte bedrifter som ikke deler venstresiden i Storbritannias politiske syn på ytringsfriheten så mener jeg ting helt tydelig har gått feil et sted. 

Man nevner ikke noe i artiklene om hva de ulike klubbene anser for å være en såkalt hatefull ytring, men krever like fullt at de sosiale mediebedriftene skal øke sin sensur av hva og hvordan privatpersoner skal kunne ytre seg. 

Er det virkelig fotballens og idrettens oppgave å fortelle folk hva de skal kunne si og mene? 

Personlig spiller det liten rolle for meg om all fotball og idrett forsvinner fra nettet, da jeg mener idrettens oppgave ikke er å tjene penger eller fortelle folk hva de skal mene, men at idretten er til for å aktivere barn og unge, og sørge for at de ikke bare henger rundt og driver dank, og blir feite. 

Idretten er også slik jeg ser det ett godt underholdnings tilbud for mange, og skal nettopp av den grunn IKKE benyttes til å fremme politiske budskap da det fort kan føre til at enkelte føler de blir skjøvet bort fra den idretten de liker. 

Hva hadde folk sagt om eksempelvis et fotball lag gikk ut og sa de ville boikotte alle bedrifter hvor eieren er for selvbestemt abort? Eller hva om en idrett sa de ville boikotte Coca Cola og andre selskaper som selger sukker holdig drikke? 

Ville man mene det var helt greit så lenge man kunne argumentere for at “politikken” idretten fremmet kunne si å ha en positiv effekt på samfunnet? 

Problemet med det å åpne for at politikk skal styre idretten slik jeg ser det, er at man da også må stille seg spørsmålet: hvilke politikk er det greit fremmes via idretten, hvem skal bestemme hva som er riktig eller feil politikk og sist men ikke minst vil politikken kunne føre til en splittelse av idretten slik at nok en arena der man til nå har kunnet komme sammen på tvers av ulike religioner, politiske synspunkter osv, vil rives i stykker, og vi vil ende opp med en idrett der de som befinner seg på den ene siden av politikken kun konkurrerer med sine meningsfeller, mens de på andre siden kun konkurrerer med sine meningsfeller? 

For meg vil dette ødelegge hele hensikten med det å drive idrett, og jeg mener den muligheten idretten har til å faktisk bringe folk sammen på tvers av de mange ulikhetene vi finner i samfunnet vil forsvinne, og vi vil ikke ha kastet bort en viktig arena der folk har muligheten til å møte folk de ellers ikke ville ha hat noen omgang med. 

Vel, dette er i det minste min mening, og jeg ville gjerne vite hva dere der ute mener om saken, så gjerne legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar