Hvorfor er det ingen miljøorganisasjoner som kritiserer Kina?

Bilde fra et kullkraftverk i Kina.

Her i Norge hører vi hele tiden om hvordan Norge skal bli best på miljø og hvordan vi som norske statsborgere skal finansiere dette ved hjelp av ulike miljøskatter, forbud osv for at Norge skal nå sine klimamål som er vedtatt i henhold til den såkalte Parisavtalen. 

Ser man så på denne avtalen og restriksjonene som er pålagt nasjoner som Norge så må man jo spørre seg om det hele er en dårlig spøk, og om målet er å flytte all industri fra vesten til andre deler av verden hvor produksjonen kan gjøres billigere uten at folk kan klage da nedleggelsene av industrien i vesten tross alt er for å redde planeten. 

Denne såkalte konspirasjonsteorien styrkes selvfølgelig når man leser videre i Parisavtalen at eksempelvis Kina når det kommer til miljøspørsmålet skal ansees for å være et u-land, og at Kina derfor skal være unntatt fra restriksjonene Parisavtalen pålegger alle i-land, og blant annet skal kunne bygge ubegrenset med nye kullkraftverk, ikke trenger innføre restriksjoner for klimautslipp og ikke trenger innføre påbud om renseteknologi for utslipp fra fabrikker. 

Med andre ord ser det ut som om hele Parisavtalen er skrevet av kinesiske myndigheter med det formål å forhindre industriell utvikling hos konkurrerende nasjoner, mens Kina fritt skal kunne forurense så mye de måtte ønske uten noen restriksjoner i det heletatt. 

Nå vil nok mange si at dette som sagt høres ut som en eneste stor konspirasjonsteori, men når man ser hvordan Kina bare i løpet av 2020 bygget mer nye kullkraftverk en det finnes i hele Europa, og man vet at 4 av de 10 elvene som står bak 90% av all forurensningen i havene finnes i Kina så virker påstandene om at anklagene mot Kina kun er konspirasjonsteorier mindre troverdige. 

Bilde fra en elv i Kina

Så når man vet at Kina er den største forurenseren i verden og at ingen er i nærheten av å forurense slik Kina gjør så må man nesten spørre seg hvor politikerne i eksempelvis Miljøpartiet De Grønne (MDG) gjemmer seg hver gang noen kritiserer Kina, og man må spørre seg hvorfor avisene og miljøbevegelsene i landet ikke fremmer mer informasjon om Kinas miljøkriminalitet? 

Kina er en nasjon som ikke bare spyr ut mest plast og kjemikalier som forurenser verdenshavene, men de står også bak det største overfisket i verden og er i ferd med å tappe havene for fisk noe som er grunnlaget for at de nå har invadert havområdene rundt Filipinene, og nesten er i krig med land som Vietnam og Thailand om råderetten og fiskerettighetene i det såkalte Sør-Kina havet. 

Her hjemme i Norge får man høre veldig lite om disse konfliktene, eller om hvordan Kinas forurensning faktisk truer livet i havet, og verken myndighetene, miljøorganisasjonene eller journalistene her i landet ser ut til å tørre og kritisere det kommunistiske regimet i Kina. 

Av denne grunn er det kanskje opp til små bloggere som meg å stå opp for planeten, slik at de ulike statsstøttede miljøorganisasjonene som årlig mottar flere millioner av skattebetalernes hardt tjente penger kan rope høyt hvor slem du som norsk mann eller kvinner er når du ikke har råd til å kjøpe deg en ny elbil og må kjøpe en gammel brukt dieselbil for å kunne komme deg til og fra jobb. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

1 tanke om “Hvorfor er det ingen miljøorganisasjoner som kritiserer Kina?

  1. Her er er det mye tenke over. Kina er høyteknologisk på mange områder.
    Det ser vi på utstyr de selger billig til vesten, og konkurrerer ut mer miljø vanlige
    bedrifter. Midt forslag: Vi kan kalle det miljø/ toll skatt, og den må være så høy at lederskapet i Kina forstår klima alvoret. (penger, forstår til og med kommunistene)

Legg igjen en kommentar