Hvorfor er det kun «hvite» nasjoner som må bli multietniske?

Bilde viser MARVELs fremstilling av tegneserie figurene Thor og Black Panther.

Her om dagen bestemte jeg meg for at jeg skulle ha en liten filmkveld, og gikk inn på Disney+ for å se hva det var de nå hadde av filmer å tilby som jeg ikke tidligere hadde sett. 

Dessverre var det veldig lite nye filmer som fristet meg, og jeg bestemte meg derfor for å se på Thor filmene fra MARVEL, siden det nå er ett par år siden jeg så de filmene sist. Etter å ha sett den første og andre Thor filmen la jeg merke til at man også kunne strømme Black Panther filmen også, og siden jeg ikke tidligere hadde sett den filmen så tenkte jeg det ville kunne være moro å se den også. 

Det var mens jeg var halvveis i Black Panther filmen jeg begynte å kjede meg, og når det hender så er det ganske naturlig for meg at jeg begynner å analysere filmen jeg ser på fremfor å bare konsumere den. 

Jeg begynte å legge merke til at om jeg sammenlignet de to Thor filmene jeg hadde sett med Black Panter filmen seg så på, så var det en del ting som begynte å stikke seg ut som tydelige forskjeller når det kom til hva mange kanskje vil kalle det underliggende politiske budskapet i filmene. 

Nå er det jo helt vanlig at man finner små politiske budskap i filmer, men i disse filmene var det tydelig at de var gjennomsyret av det jeg vil karakterisere som politisk korrekthet, og at hva som var politisk korrekt i den ene filmen endret seg alt etter hvilken rase helten tilhørte. 

I Thor filmene som bygger på den norrøne mytologien, men hvor man har gjort de norrøne gudene om til høyt utviklede romvesener fra en utenomjordisk planet/by kalt Åsgård, og man dermed naturlig nok ville anta at alle beboerne i Åsgård var av nord europeisk opphav så stemte ikke det. 

Nei Åsgård i MARVEL universet er fylt med svarte vikinger, og i filmene er til og med guden som ifølge mytologien er den hviteste av alle gudene, og har kallenavnet “den hvite Ås” omgjort til en neger for at filmene skal gjenspeile det multikulturelle samfunnet den politisk korrekte eliten i Hollywood så sterkt ønsker å skape. 

Det er kanskje noen som nå vil hevde at filmskaperen her har tatt seg kunstnerisk frihet, og at Heimdal i tegneseriene ikke er den Heimdal man finner i mytologien, men dette argumentet stemmer ikke med hva man finner om man ser hvordan skaperen av tegneseriene Stan Lee opprinnelig så for seg Heimdals karakter. 

I tegneseriene har Heimdal og de norrøne gudene i MARVEL universet alltid vært portrettert for å minne mest mulig om gudene de er bygget rundt, og Heimdal har alltid i tegneseriene om Thor som først så dagens lys på 1960 tallet vært tegnet som en hvit mann. 

Med andre ord er endringen gjort i filmene etter press fra den politiske venstresiden om at filmene bedre skal representere dagens såkalte multikulturelle samfunn, og hovedkarakterene i filmen må dermed inkludere folk fra alle raser. 

Dette er i og for seg ikke noe stort problem for meg, og jeg kan lett se forbi dette tullet, men det ble vanskeligere å ignorere det da jeg etterpå skrudde på Black Panther filmen som også er utgitt av MARVEL. 

I Black Panther filmen hvor helten er en neger som lever i det oppdiktede Afrikanske landet Wakanda, ulikt Åsgard hvor Thor kommer fra befinner seg her på jorden, så finner man IKKE noe multikulturelt samfunn, og landet er 100% etnisk homogent. 

Man har dermed fra filmskapernes side ikke på noen måter valgt å inkorporere venstresidens politikk om at alle filmer MÅ gjenspeile venstresidens multietniske drømmesamfunn, og man ser med en gang at målet med filmene dermed ikke kun er å underholde publikum, men å fremme en bestemt politisk agenda. 

Slik jeg personlig oppfatter denne forskjellen å fremstille disse to samfunnene på, vitner om at man ønsker å tegne ett bilde av hvite mennesker som grunnleggende dårlige mennesker, og at det som gjør et samfunn godt er hvorvidt det bor nok ikke-hvite GODE mennesker der. 

Åsgård som primært er en by med hvite mennesker blir i den siste Thor filmen fullstendig ødelagt, mens Wakanda som er en etnisk homogen svart nasjon, og dermed en GOD nasjon, blir kun lovpriset i alle de etterkommende MARVEL filmene. 

Budskapet er det ikke til å ta feil av, og det fører i alle fall til at jeg ikke lengre greier å se på MARVEL filmer uten å automatisk lete etter de rasistiske undertonene i filmene, der man forsøker å fremstille vestlige nasjoner, og hvite som ondskapsfulle dårlige mennesker. 

Med andre ord kommer jeg IKKE til å se flere MARVEL filmer eller filmer fra Disney+ ettersom selskapet tydeligvis mener jeg og min familie er ondskapsfulle dårlige mennesker som ikke har livets rett. 

Om du har en mening om dette så gjerne legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar