Kina ønsker å etablere ubåtbase i Atlanterhavet

Bilde av det første Kinesisk produserte hangarskipet.

I følge en offisiell amerikansk militærkilde skal Kina nå jobbe mot flere afrikanske land for å kunne etablere en militærbase med tilgang til Atlanterhavet som vil være i stand til å bistå en eventuell kinesisk marineflåte i området. 

En kinesisk marinebase i Atlanterhavet som vil kunne vise Bejjings militære makt i området, og som kan bistå kinesiske hangarskip og ubåter, vil kunne føre til at USAs og vestens militære overmakt i området vil være ved veis ende. 

Toppsjefen for amerikanske militære operasjoner i Afrika sa at kinesiske tjenestemenn har kontaktet land på strekningen Mauritania til sør for Namibia i sin jakt etter ett sted å bygge en marinebase. 

«De leter etter et sted der de kan puste opp og reparere krigsskip. Det blir militært nyttig i en konflikt, »sa den amerikanske general Stephen Townsend i et intervju med The Associated Press. 

Videre forteller general Townsend som er leder for Pentagons Afrika kommando at Kina allerede har etablert en avtale om å bygge en marinebase i Djibouti, som ligger ca 3218 km ved Afrikas Horn, med tilgang til det Indiske hav. 

De kinesiske planene har ført til at flere innen etterretningsmiljøet i Washington nå mener det er på tide at amerikanske politikere nå våkner opp til den nye realiteten som Pentagon i det stille de siste årene har varslet om, nemlig at et stadig mer autoritært kommunistisk Kina nå ønsker å fremstå som en global militær stormakt. 

Hvordan ser så Norske politikere på saken? 

Her hjemme i Norge ser det imidlertid ut som om verken det militære eller politikerne ser det som problematisk at Kina nå ønsker å bli en global militær stormakt, og ser ut til å være mer opptatt av å få i land en frihandelsavtale med Kina slik at norske lakseoppdrettere kan selge mer norsk laks. 

Verken kinas overtramp når det kommer til menneskerettigheter eller dems ønske om å bli en militær stormakt ser ut til å skremme norske politikere fra å fylle sine lommer med kinesiske penger. 

Hva mener du om saken? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar