Kvinnelige atleter får munnkurv før OL

 Laurel Hubbard

En tidligere kvinnelig OL utøver har nå vært ute og hevdet at andre kvinnelige OL utøvere er pålagt munnkurv når det kommer til å uttale seg om transseksuelles deltakelse i de kommende OL lekene. 

Det er den nå 43 år gamle transseksuelle Laurel Hubbard som etter planen skal delta i grenen vektløfting for kvinner selv om han er en biologisk mann som har fått en del kvinnelige utøvere til å reagere. 

Hubbard skal etter planen delta på New Zealands kvinnelige vektløfterlag, og vil dermed kunne bli den første åpent transseksuelle personen som deltar i et OL. 

Transer knuser kvinners drømmer 

Tracey Lambrechs som er en tidligere olympisk vektløfter fra New Zealand, uttalte nylig at hun var svært skuffet over at Hubbard nå får delta på det kvinnelige vektløfterlaget, og at hun mener dette vil fra røve mange ekte kvinner muligheten til å oppnå sin drøm om å vinne et OL lignende mesterskap. 

“Jeg er svært skuffet over at en ekte kvinne nå mister sin plass på laget”, skal Lambrechs ha uttalt til TVNZ. “Vi sier vi ønsker likestilling for kvinner innen sporten, men akkurat virker det som mulighetene til kvinner blir tatt fra dem.” 

“Jeg har hat flere kvinnelige vektløftere som har tatt kontakt med meg, og som har spurt meg hva de skal gjøre, og at ‘dette ikke er rettferdig’. Dessverre har jeg ikke noe svar til dem ettersom vi blir bedt om å holde kjeft hver gang vi forsøker å løfte frem problemet”. 

Hubbard som er personen bak all kontroversen deltok tidligere som mannlig vektløfter hvor han ikke hadde noen muligheter til å hevde seg, men har etter at han sto frem som transseksuell og begynte å delta som kvinne, vunnet flere store vektløfterstevner som inkludert et verdensmesterskap. 

Kritikere av IOCs nye retningslinjer som sier at transseksuelle atleter nå kan delta som det kjønnet de selv identifiserer seg som, mener reglene vil endre kvinneidretten i så stor grad at biologiske kvinner ikke lengre vil ha noen muligheter til å vinne noe som helst. 

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar