Nå kommer vaksine armbåndet

Vaksine armbånd med QR kode

Det er kanskje ikke noe nytt at myndighetene ønsker kontroll over befolkningen, og at de som styrer er villige til å gå ganske langt for å få denne kontrollen, men hvem hadde vel trodd at vi ville se at befolkningen skulle id merkes? 

Selvfølgelig er det ikke enda snakk om en obligatorisk eller permanent merking, men veien mot tyranniet er ofte brolagt med fliser av gull, og mange frykter nå at ideen med at de som har fått covid-19 vaksinen nå skal bære armbånd med en QR-kode på er en forgyllet vei mot innføringen av overvåkings staten. 

Selve ideen med id-armbånd ble førstegang foreslått i det kommunistiske Kina som en måte å bedre få oversikt over befolkningen, og gjøre det enklere for myndighetene å lese av informasjon om personer som av ulike grunner kanskje ikke hadde råd eller mulighet til å anskaffe seg en mobiltelefon. 

Kina har nemlig innført et sosialt kredittsystem for hele befolkningen der dine muligheter til å delta i samfunnet avhenger av hvorvidt du har greid å skaffe deg nok sosiale poeng til å kunne kjøre bil eller gå på kino. Man kan også risikere at sosiale poeng blir trukket fra på en totale sosiale kreditt, og at straffen for å eksempelvis ikke gå nok hver dag kan føre til at du ikke får reise utenlands. 

Under corona pandemien fremmet de kinesiske myndighetene derfor ideen om et silikon armbånd som kunne avleses, og som skulle gjøre det enklere for myndighetene å avgjøre hvorvidt en person hadde blitt vaksinert eller ikke. 

Nå ser det dessverre ut som om ideen med disse silikon armbåndene har blitt fanget opp av vestlige styresmakter, og man ser nå en offentlig kampanje drevet frem ved hjelp av kjendiser, der man forsøker å oppfordre folk til å la seg merkes etter at man har tatt Covid-19 vaksinen. 

Det er KULT å ta vaksinen, og man skal helst vise at man har gjort det ved å la seg merkes slik at det blir enklere for myndighetene å legge til rette for at vaksinerte kan få tilbake flere “friheter”, og at de som ikke har latt seg vaksinerte med enkelhet kan identifiseres og adskilles fra de vaksinerte. 

Slik det nå ser ut så er ideen at man ikke har fått gehør for innføringen av vaksine pass, og at man nå ser ut til å løse dette problemet ved heller å innføre en frivillig “merking” i form av at man kjøper seg et vaksine armbånd som myndighetene hevder vil gi deg raskere tilgang på mer personlig frihet. 

Video om Corona armbånd

Spørsmålet man kanskje kan stille seg er jo hvorvidt man egentlig får mer eller mindre frihet, og om disse vaksine armbåndene kan tenkes å kun være starten på ett større sosialt prosjekt der myndighetene ser for seg at de kan utvide ordningen slik at den begynner å ligne mer på kinas sosiale kredittsystem. 

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under. 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar