Ny studie peker mot at naturlig immunitet har bedre effekt enn vaksiner

Israel vaksinerer sin befolkning med Pfizer vaksinen.

En ny studie fra Israel peker mot at naturlig immunitet er mer effektiv en immunitet utviklet etter at man er blitt vaksinert, og skulle dette vise seg å stemme vil det kunne ha en stor betydning for det videre arbeidet for å bekjempe covid-19 viruset.

I studien er immunitet utviklet etter at man har vært smittet av covid-19 viruset blitt sammenlignet med immuniteten man får etter en dose med Pfizer vaksinen, og det viser seg at den naturlige immuniteten er langt mer effektiv.

Det er forskere ved Maccabi Healthcare og universitetet i Tel Aviv som har sammenlignet resultatene fra tre grupper på 76 000 pasienter. En gruppe bestod av pasienter som ble dobbelt vaksinerte med Pfizer vaksinen, de som hadde vært smittet med viruset og de som kun hadde fått en dose av vaksinen.

Studien viste at de som hadde blitt dobbelt vaksinerte hadde en betydelig større mulighet for å bli smittet med viruset en de som tidligere hadde vært smittet og hadde utviklet en naturlig immunitet.

Forskerne konkluderte dermed med at “Personer som har blitt friske etter å ha vært smittet av viruset har en betydelig bedre og langvarig immunitet en personer som er blitt vaksinert mot viruset”.

Studien er enda ikke blitt sjekket og etterprøvd av andre forskere, men om disse funnene skulle vise seg å holde vil det kunne ha store politiske og medisinske betydninger for den videre kampen mot covid-19.

Kilde: Unheard.com

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar