Politikerne i Oslo gir muslimene fritak fra Corona restriksjonene under ramadan

Lanternen skal symbolisere enden på Ramadan som er en muslimsk høytid, og som feires av Norske muslimer.

Dette var vel ikke noe som kom overraskende på noen av oss, men man må like vel spørre seg hvordan politikerne i Oslo mener folk skal kunne ta dem seriøst når de så lett kan skyve sine egne Corona regler til side bare for å blidgjøre byens muslimske befolkning? 

Islam venn, og Oslos byrådsleder Raymond Johansen

Under den siste pressekonferansen med byråden i Oslo, ble det klart at man med umiddelbar virkning ville åpne opp for at man nå i slutten av fastemåneden ramadan vil kunne ha ansamlinger på opptil ti personer i private hjem, noe som selvfølgelig passer de tusener av byens muslimske familier ypperlig da de nå kan komme sammen for å feire en av Islams viktigste høytider den kommende helgen. 

Det underlige med Oslo byrådets avgjørelse om å øke antallet folk som nå vil kunne samles i private hjem er tidspunktet for denne lettelsen på ansamlingsrestriksjonene, og da særlig gitt at avgjørelsen strider med rådene fra fylkeslegen, om å vente til smitten i byen har blitt ytterligere redusert. 

Hensynet til Islam og muslimene som nå til helgen skal feire avslutningen på ramadan, ser dermed ut til å være viktigere en helsesikkerheten til resten av byens befolkning, og det faktum at den største smitten i byen forekommer nettopp i byens innvandrermiljøer. 

En lettelse på reglene for hvor mange som kan samles innendørs i Oslo rett før muslimenes feiring av ramadan kommer dermed på det verste tenkelige tidspunktet, og vil kunne medføre at smitten i byen nok en gang skyter i været, og fører til at byen må forbli under strenge Corona restriksjoner lengre enn det ellers ville vært behov for. 

Nå gjenstår det å se hvorvidt byrådets avgjørelse om å lette på restriksjonene vil føre til en økt smitte, og om noen vil bli stilt til ansvar for å ha tatt denne utrolig dårlige avgjørelsen bare fordi man ønsket å signalisere til byens muslimer at venstresiden står på dems side. 

Hva mener du om denne saken? Og mener du det nå er på tide at alle restriksjonene oppheves eller ikke? 

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er administrator av bloggen Angmar.no, og har ansvaret for alt av innhold på siden. Har du noe å klage på så bli voksen!

Legg igjen en kommentar